PROGRAM MASTERAT EAAA
Despre program
Importanta strategica a sectorului si mediul economic extrem de competitiv pentru afacerile agroalimentare presupun o interpretare care reflecta specificul activitatilor de productie, distributie, comert si consum. Programul de master ECONOMIA SI ADMINISTRAREA AFACERILOR AGROALIMENTARE raspunde acestei provocari printr-un curriculum interdisciplinar, proiectat astfel incat sa asigure pregatirea necesara analizelor macro- si microeconomice relevante pentru conducerea organizatiilor, analiza pietelor si fundamentarea programelor in acest sector.
Discipline
Anul I
- Semestrul I
- Cercetarea pietelor agroalimentare
- Filiere agroalimentare
- Gestiunea calitatii produselor agroalimentare
- Strategii de consum durabil
- Semestrul II
- Economia transferului de cunoastere
- Managementul proiectelor europene
- Managementul sistemului logistic agroalimentar
- Marketing si management agroalimentar strategic
Anul II
- Semestrul I
- Analiza cost-beneficiu in afacerile agroalimentare
- Evaluarea si auditul proiectelor de cercetare dezvoltare inovare
- Comertul cu produse agroalimentare
- Contabilitatea afacerilor
- Semestrul II
- Proiecte de investitii in domeniul agroalimentar Seminar stiintific Etica si integritate academica Practica de specialitate Stagiu pentru elaborarea lucrarii de disertatie
Competente principale
- Analiza, sinteza si interpretarea fenomenelor si proceselor economico-sociale in scopul elaborarii de rapoarte si studii necesare conducerii organizatiilor;
- Aplicarea integrata a conceptelor si metodelor specifice stiintelor economice in evaluare si diagnosticare, in elaborarea de strategii si adoptarea de decizii, in conducerea si coordonarea implementarii acestora;
- Realizarea de proiecte si programe complexe prin utilizarea critic-constructiva a achizitiilor cognitive si a deprinderilor practice in procesul de elaborare, implementare si monitorizare a acestora;
- Utilizarea integrata a procedurilor de explorare, diagnoza si evaluare a sectorului agroalimentar, a economiei rurale si regionale in vederea fundamentarii si elaborarii de programe, strategii si politici de dezvoltare durabila in domeniu;
- Fundamentarea multicriteriala a deciziilor in domeniul agroalimentar, al economiei rurale si regionale;
- Evaluarea informatiilor privind managementul si dezvoltarea afacerilor agroalimentare;
- Planificarea si organizarea resurselor umane in cadrul unui grup sau a unei organizatii, in conditii de constientizare a responsabilitatii pentru rezultate profesionale.
Organizare
Activitatile didactice se desfasoara vineri, sambata si duminica timp de 4 semestre.