PROGRAM MASTERAT EAAA

Despre program

Importanta strategica a sectorului si mediul economic extrem de competitiv pentru afacerile agroalimentare presupun o interpretare care reflecta specificul activitatilor de productie, distributie, comert si consum. Programul de master ECONOMIA SI ADMINISTRAREA AFACERILOR AGROALIMENTARE raspunde acestei provocari printr-un curriculum interdisciplinar, proiectat astfel incat sa asigure pregatirea necesara analizelor macro- si microeconomice relevante pentru conducerea organizatiilor, analiza pietelor si fundamentarea programelor in acest sector.

Discipline

Anul I

  • Semestrul I
    • Cercetarea pietelor agroalimentare
    • Filiere agroalimentare
    • Gestiunea calitatii produselor agroalimentare
    • Strategii de consum durabil
  • Semestrul II
    • Economia transferului de cunoastere
    • Managementul proiectelor europene
    • Managementul sistemului logistic agroalimentar
    • Marketing si management agroalimentar strategic

Anul II

  • Semestrul I
    • Analiza cost-beneficiu in afacerile agroalimentare
    • Evaluarea si auditul proiectelor de cercetare dezvoltare inovare
    • Comertul cu produse agroalimentare
    • Contabilitatea afacerilor
  • Semestrul II
      Proiecte de investitii in domeniul agroalimentar Seminar stiintific Etica si integritate academica Practica de specialitate Stagiu pentru elaborarea lucrarii de disertatie

Competente principale

  • Analiza, sinteza si interpretarea fenomenelor si proceselor economico-sociale in scopul elaborarii de rapoarte si studii necesare conducerii organizatiilor;
  • Aplicarea integrata a conceptelor si metodelor specifice stiintelor economice in evaluare si diagnosticare, in elaborarea de strategii si adoptarea de decizii, in conducerea si coordonarea implementarii acestora;
  • Realizarea de proiecte si programe complexe prin utilizarea critic-constructiva a achizitiilor cognitive si a deprinderilor practice in procesul de elaborare, implementare si monitorizare a acestora;
  • Utilizarea integrata a procedurilor de explorare, diagnoza si evaluare a sectorului agroalimentar, a economiei rurale si regionale in vederea fundamentarii si elaborarii de programe, strategii si politici de dezvoltare durabila in domeniu;
  • Fundamentarea multicriteriala a deciziilor in domeniul agroalimentar, al economiei rurale si regionale;
  • Evaluarea informatiilor privind managementul si dezvoltarea afacerilor agroalimentare;
  • Planificarea si organizarea resurselor umane in cadrul unui grup sau a unei organizatii, in conditii de constientizare a responsabilitatii pentru rezultate profesionale.

Organizare

Activitatile didactice se desfasoara vineri si sambata, timp de 4 semestre.