Evenimente internationale
VIZITA DE LUCRU IN SUA
La invitația Ambasada SUA în Romania, delegația din ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI realizează o vizită asistată pentru a promova energia verde din SUA ca model spre a dezvolta soluții inteligente de irigaţii pentru apă și securitate alimentară în România.
International Knowledge Fair
În perioada 21 – 25 noiembrie a.c. se va desfășura cea de-a 7-a ediție a ASE International Knowledge Fair.
Vizita de studii la Universite Cote d`Azur
Vizita de studii la Universite Cote d`Azur, Franta realizata de conf. univ. dr. Raluca LADARU si conf. univ. dr. Raluca DRACEA
Program de burse France Excellence Europa
Serviciul de Cooperare și Acțiune Culturală al Ambasadei Franței în România anunță primul apel la candidaturi pentru programul de burse France Excellence Europa.
Programul de burse este destinat studenților care posedă cetățenia unuia dintre cele 26 de state membre ale Uniunii Europene (în afară de Franța) care doresc să-și continue studiile la nivel de Masterat 1 sau Masterat 2, în Franța, în următoarele domenii:
- Cultură și patrimoniu
- Educatie, pedagogie, învățământ superior
- Limba și civilizația franceză, limbi și civilizații străine și studii europene
- Sănătate
- Științele mediului
- Digital
Apelul este deschis până pe 15 martie 2022.
Toate informațiile referitoare la apel (condiții de eligibilitate, durata bursei, beneficii legate de obținerea bursei, documente solicitate pentru formarea dosarului de candidatură, adresa de e-mail pentru trimiterea dosarului etc.) pot fi găsite accesând acest link: https://www.campusfrance.org/fr/le-programme-de-bourses-france-excellence-europa.
În plus, apelul la candidaturi pentru bursa guvernului francez 2022 este deschis până pe 4 martie, pentru toate domeniile pentru nivelurile de studii de masterat și doctorat în co-tutelă. Mai multe informații sunt disponibile la: https://institutfrancais.ro/bucuresti/evenimente/bursele-guvernului-francez-master-doctorat/.
Proiect ERASMUS
În cadrul proiectului ERASMUS cu titlul "Evaluation of agro-ecological development potential through transnational cooperation and entrepreneurial innovation", finanțat în baza contractului cu numărul 2019-1-RO01-KA203-063939, în care Academia de Studii Economice din București prin Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului are calitatea de partener, în perioada 18-22 octombrie 2021 se desfășoară un modul de formare, în sistem hibrid, cu titlul Notions on organic farming, biological quality of eco-products and entrepreneurial innovation in agri-food science. Participanții sunt reprezentanți ai Universității "Alexandru Ioan-Cuza" Iași, Universității București, University of Catania, Institute Of Agricultural Economics Belgrade, ISCTE – Instituto Universitário de Lisboa.
În data de 13 mai, în prezența Ambasadorului României în Mexic, Domnul Marius Gabriel Lazurca, a fost semnat Acordul de colaborare dintre Academia de Studii Economice din București și Fundația Educacion por la Experiencia ( ExE ) din Mexic, prin care masteranzi și doctoranzi ai Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului vor participa în cadrul Proiectului „Humanity and Nature: Our Planet is Alive!„ , proiect ce se dorește a fi implementat, în următorii 5 ani, în 193 de țări de pe toate continentele!
Ready For Green Transition ?
În cadrul evenimentului Ready For Green Transition ? - Credeți că suntem pregătiți să trecem la "verde" ? - organizat în sistem hibrid de către Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, în cooperare cu Centrul de excelență pentru resurse educaționale agroalimentare și dezvoltare durabilă, Facultatea de Economie agroalimentara si a mediului a fost reprezentată de masterand Madalina Elena Deaconu, anul I, M.P.D.R.R.
Talk-show-ul a fost un dialog deschis despre rolul pe care educația agricolă îl joacă sau ar trebui să-l joace pentru a contribui la această tranziție, despre importanța noțiunii de economie circulară și sustenabilitate în domeniul agroalimentar și nu numai, despre rolul adesea subestimat al "verdelui" din mediul nostru de viață.
Cu aceasta ocazie a fost lansată și cartea "Best Practices of Circular Activities in the Agri-food Sector from the Netherlands and Romania" care poate fi accesată la: https://www.ceeol.com/search/book-detail?id=949510.
Înregistrarea evenimentului poate f urmarita aici: https://vimeo.com/552049760/f37b353c5a?fbclid=IwAR0cZAFjrVQEHDgVGRynSAkSpY6GGsCwIanDf7nKGDzZeQPiQeRQflHIbIc.
Agricultura de precizie - realizări și provocări în Republica Serbia
Miercuri, 12 mai 2021, în cadrul Săptămânii internaționale, la ora 17:30, a avut loc prelegerea Agricultura de precizie - realizări și provocări în Republica Serbia. Aceasta a fost susținută de către Jonel Subić-director general și Marko Jeločnik-director adjunct, Institutul de Economie Agrară (IAE) Belgrad.
În cadrul conferinței au fost abordate subiecte de maxim interes pentru agricultorii din Republica Serbia, dar și România:
- Utilizarea resurselor naturale ale soarelui, vântului și apei pentru îmbunătățirea condițiilor agrotehnice. Aplicarea tehnologiilor „verzi” în dezvoltarea rurală durabilă
- Aplicații Excel și MatLab pentru crearea unui plan de afaceri în domeniul agroalimentar.