Oferta educationala

Licenta

Programul de studii de licență ECONOMIE AGROALIMENTARĂ ȘI A MEDIULUI asigura formarea în domeniul agroalimentar și protectia mediului, care constituie prioritati ale dezvoltarii economice romanesti si va ofera sansa invatarii, a traversarii granitelor cunoasterii mecanismelor structurilor europene si a desfasurarii, ulterior, in calitate de manageri / intreprinzatori a unor activitati economice durabile.


Masterat

Importanta strategica a sectorului si mediul economic extrem de competitiv pentru afacerile agroalimentare presupun o interpretare care reflecta specificul activitatilor de productie, distributie, comert si consum. Programul de studii de masterat ECONOMIA SI ADMINISTRAREA AFACERILOR AGROALIMENTARE raspunde acestei provocari printr-un curriculum interdisciplinar, proiectat astfel incat sa asigure pregatirea necesara analizelor macro- si microeconomice relevante pentru conducerea organizatiilor, analiza pietelor si fundamentarea programelor in acest sector.

Fundamentarea economica reprezinta un element hotarator pentru succesul in lupta impotriva poluarii si pentru gestiunea resurselor naturale in conformitate cu cerintele dezvoltarii durabile. Programul de studii de masterat ECONOMIE ECOLOGICA raspunde acestui imperativ printr-un curriculum interdisciplinar, proiectat astfel incat sa asigure pregatirea economistilor pentru solutionarea problemelor de mediu cauzate de schimbarea climatica, poluare, deseuri, epuizarea resurselor si pierderea diversitatii biologice.

Valorile de exceptie ale spatiului rural reprezinta pentru Romania o mare oportunitate in contextul integrarii europene. Transformarea acestora in beneficii pentru populatia din mediul rural presupune o expertiza avansata in accesarea fondurilor europene. Programul de studii de masterat MANAGEMENTUL PROIECTELOR DE DEZVOLTARE RURALA SI REGIONALA raspunde acestei nevoi printr-un curriculum specializat care asigura cunoasterea si competentele necesare pentru managementul fiecarei etape a ciclului de proiect si pentru interpretarea economica a proceselor care influenteaza dezvoltarea rurala si regionala.


Doctorat

Pregatirea doctorala în Facultatea Economie Agroalimentara si a Mediului are o traditie de patru decenii, aceasta desfasurandu-se potrivit regulamentelor adoptate in diferite perioade si fiind urmata atat de absolventii facultatii, cat si de cei ai altor facultati si universitati din tara si din strainatate. In anul universitar 2009-2010 s-a infiintat SCOALA DOCTORALĂ ECONOMIE 2 in structura Facultatii de Economie Agroalimentara si a Mediului. Temele de cercetare vizeaza aspecte ce tin de politicile economice in agricultura, industrie alimentara, distributia produselor agricole si alimentare si protecția mediului, dezvoltarea rurala si regionala, managementul și marketingul agroalimentar.