Evenimente internationale

Proiect ERASMUS

În cadrul proiectului ERASMUS cu titlul "Evaluation of agro-ecological development potential through transnational cooperation and entrepreneurial innovation", finanțat în baza contractului cu numărul 2019-1-RO01-KA203-063939, în care Academia de Studii Economice din București prin Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului are calitatea de partener, în perioada 18-22 octombrie 2021 se desfășoară un modul de formare, în sistem hibrid, cu titlul Notions on organic farming, biological quality of eco-products and entrepreneurial innovation in agri-food science. Participanții sunt reprezentanți ai Universității "Alexandru Ioan-Cuza" Iași, Universității București, University of Catania, Institute Of Agricultural Economics Belgrade, ISCTE – Instituto Universitário de Lisboa.

În data de 13 mai, în prezența Ambasadorului României în Mexic, Domnul Marius Gabriel Lazurca, a fost semnat Acordul de colaborare dintre Academia de Studii Economice din București și Fundația Educacion por la Experiencia ( ExE ) din Mexic, prin care masteranzi și doctoranzi ai Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului vor participa în cadrul Proiectului „Humanity and Nature: Our Planet is Alive!„ , proiect ce se dorește a fi implementat, în următorii 5 ani, în 193 de țări de pe toate continentele!

Ready For Green Transition ?

În cadrul evenimentului Ready For Green Transition ? - Credeți că suntem pregătiți să trecem la "verde" ? - organizat în sistem hibrid de către Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, în cooperare cu Centrul de excelență pentru resurse educaționale agroalimentare și dezvoltare durabilă, Facultatea de Economie agroalimentara si a mediului a fost reprezentată de masterand Madalina Elena Deaconu, anul I, M.P.D.R.R.

Talk-show-ul a fost un dialog deschis despre rolul pe care educația agricolă îl joacă sau ar trebui să-l joace pentru a contribui la această tranziție, despre importanța noțiunii de economie circulară și sustenabilitate în domeniul agroalimentar și nu numai, despre rolul adesea subestimat al "verdelui" din mediul nostru de viață.

Cu aceasta ocazie a fost lansată și cartea "Best Practices of Circular Activities in the Agri-food Sector from the Netherlands and Romania" care poate fi accesată la: https://www.ceeol.com/search/book-detail?id=949510.

Înregistrarea evenimentului poate f urmarita aici: https://vimeo.com/552049760/f37b353c5a?fbclid=IwAR0cZAFjrVQEHDgVGRynSAkSpY6GGsCwIanDf7nKGDzZeQPiQeRQflHIbIc.

Agricultura de precizie - realizări și provocări în Republica Serbia

Miercuri, 12 mai 2021, în cadrul Săptămânii internaționale, la ora 17:30, a avut loc prelegerea Agricultura de precizie - realizări și provocări în Republica Serbia. Aceasta a fost susținută de către Jonel Subić-director general și Marko Jeločnik-director adjunct, Institutul de Economie Agrară (IAE) Belgrad.

În cadrul conferinței au fost abordate subiecte de maxim interes pentru agricultorii din Republica Serbia, dar și România:

  1. Utilizarea resurselor naturale ale soarelui, vântului și apei pentru îmbunătățirea condițiilor agrotehnice. Aplicarea tehnologiilor „verzi” în dezvoltarea rurală durabilă
  2. Aplicații Excel și MatLab pentru crearea unui plan de afaceri în domeniul agroalimentar.
Agricultura de precizie