CERCETARE STUDENTEASCA - MANIFESTARI NATIONALE SI INTERNATIONALE

Clubul de cercetare studenteasca al EAM: Agrifood and Environmental Economics Club

Gala excelentei la ASE - un nou premiu pentru studentii EAM

Gala Excelentei in ASE, editia a 3-a, 2019, a adus un nou premiu pentru excelenta in cercetare studenteasca unui membru al Agrifood and Environmental Economics Club (AEEC), Marius Constantin, student in anul II, master M.P.D.R.R. de la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului.

Multumim, ACADEMIEI DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI, pentru organizarea desavarsita a evenimentului si, nu in ultimul rand, dumneavoastra pentru ca ati contribuit la formarea lui Marius ca specialist si ati facut posibil ca acest premiu sa vina la EAM pentru al doilea an consecutiv !

Rezultate Studenti EAM la Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice Studentesti

Studentii de la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului, membri ai Agrifood and Environmental Economics Club au participat la Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice Studentesti „Sursele de Energie in Dezvoltarea si Administrarea Afacerilor Durabile”, Editia a III-a, organizata de Facultatea de Stiinte Economice UPG Ploiesti, in perioada 13 - 15 noiembrie 2019.

Rezultatele obtinute au fost:

 • Premiul II - Gabriela Veringa (Master MPDRR, anul I)
 • Premiul pentru orig inalitate - Maria-Isabela Cristescu si Dan Mercan (Master EAAA, anul I)
 • Mentiune - Iulia Andreea Pietrusel si Alexandru Mihai (Licenta, anul III).

Va multumim tuturor pentru contributia la formarea lor !

Zilele universitare europene, Universitatea Petrol si Gaze, Ploiesti, 13-16 Mai 2019

In perioada 13-16 mai 2019, studentii de la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului, membri AEEClub si ASEAM au participat la Zilele universitare europene, eveniment organizat de Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

La concursul de proiecte intitulat "Educatie si dezvoltare sustenabila in UE 28", echipa FEAM-ASE si echipa mixta FEAM-ASE si UPG (formate din studentii Secara Catalina -master MPDRR, anul I, Florea Bogdan Florian -licenta, anul III,  Mihai George Alexandru, Pietrusel Iulia Andreea, Zainea Marius Laurentiu (licenta, anul II), Gheorghe Antonela, Petre Andrei, Vacaru Robert Cristian (licenta, anul I) au obtinut doua mentiuni, iar studenta Iulia Pietrusel (anul II licenta) a obtinut premiul special oferit de BCR.

Rezultate zilele universitare europene, Universitatea Petrol si Gaze, Ploiesti, 13-16 Mai 2019

In perioada 13-16 mai 2019, studentii de la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului, membri AEEClub si ASEAM participa la Zilele universitare europene, eveniment organizat de Universitatea Petrol- Gaze, Ploiesti.

Echipa ASE si echipa mixta ASE si UPG au obtinut doua mentiuni, iar studenta Iulia Pietrusel (anul II licenta) a obtinut premiul special oferit de BCR.

Zilele universitare europene, Universitatea Petrol si Gaze, Ploiesti, 13-16 Mai 2019

In perioada 13-16 mai 2019, studentii de la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului, membri AEEClub si ASEAM au participat la Zilele universitare europene, eveniment organizat de Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

La concursul de proiecte intitulat "Educatie si dezvoltare sustenabila in UE 28", echipa FEAM-ASE si echipa mixta FEAM-ASE si UPG (formate din studentii Secara Catalina -master MPDRR, anul I, Florea Bogdan Florian -licenta, anul III, Mihai George Alexandru, Pietrusel Iulia Andreea, Zainea Marius Laurentiu (licenta, anul II), Gheorghe Antonela, Petre Andrei, Vacaru Robert Cristian (licenta, anul I) au obtinut doua mentiuni, iar studenta Iulia Pietrusel (anul II licenta) a obtinut premiul special oferit de BCR.

Sesiunea Nationala pentru Comunicari Studentesti, Suceava, Mai 2019

Universitatea Stefan cel Mare din Suceava a organizat Sesiunea Nationala pentru comunicari studentesti "Economie europeana -prezent si perspective. Ziua Europei".

Lucrarile sustinute:

 • "Analiza statistica a achizitiei spatiului publicitar pe Facebook in cazul programelor Work and Travel", autori Marius Constantin (MPDRR anul I ) si Madalina Deaconu (licenta anul II): lucrarea a obtinut premiul al II-lea;Lucrarea a fost elaborata in cadrul AEEClub.
 • "Securitatea alimentara in Europa", autori Iulia Pietrusel si Alexandru Mihai (licenta anul II), realizata in cadrul AEEClub;
 • "Gestionarea securitatii alimentare-vector al societatii bazate pe cunoastere", autori Roxana Chiocaru (MPDRR anul II), Madalina Deaconu (licenta anul II) si Sebastian Furtuna (MPDRR anul II), sub coorodnarea conf.univ.dr. Ionut Anica Popa.

Scoala de Excelenta in Turism si Antreprenoriat, editia a V-a, Ploiesti, 10-12 aprilie 2019

In perioada 10-12 aprilie 2019, în cadrul Scolii de excelenta in turism si antreprenoriat organizata de Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, studentii Rau Alexandra, Serbanoiu Cristina, Manescu Ioana Lucretia si Dumitrascu Miki de la anul III ciclul Licenta au obtinut Premiul II la concursul interdisciplinar.

La eveniment au participat 71 de studenti din 7 centre universitare (Academia de Studii Economice, Bucuresti, Universitatea din Oradea, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Universitatea Sefan cel Mare Suceava, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Valahia din Târgoviste, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti), precum si 24 de elevi de la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul National Mihai Viteazul din Ploiesti, Liceul Tehnologic Constantin Cantacuzino Baicoi, Liceul Tehnologic de Servicii Sfântul Apostol Andrei din Ploiesti.

Galerie foto

Ecostudent 2019

La sesiunea stiintifica ECOSTUDENT 2019, organizata de Universitatea Constantin Brâncusi-Facultatea de Stiinte Economice, studentii Marius Constantin, Oana Cojocaru-Maereanu de la master MPDRR, anul I si Madalina Deaconu, licenta anul II de la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului au obtinut Premiul III în cadrul Sectiunii Management - Marketing, cu lucrarea Stadiul digitalizarii în zona europeana si costul publicitatii digitale.

Galerie foto

Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice Studentesti "Sursele de energie in dezvoltarea si administrarea afacerilor durabile", editia a II-a, Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea Petrol-Gaze

In luna noiembrie 2018, in cadrul Sesiunii Nationale de Comunicari Stiintifice Studentesti „Sursele de energie în dezvoltarea si administrarea afacerilor durabile” Editia a II-a.

Studentii Catalin Marian Cucu si Ioana Panait au sustinut lucrarea Sursele de energie în dezvoltarea si administrarea afacerilor durabile.

Galerie foto

Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice Studentesti "Economia si Societatea Digitala", editia a II-a

In luna noiembrie 2018 lucrarea „Securitatea si protectia datelor personale în cadrul campaniilor digitale din România”, autori: Constantin Marius si Cheles Adriana a obtinut Premiul III.

Lucrarea ”Functionalitatea CSR în cadrul întreprinderilor din România”, autori Florina Claudia Manda si Stefan Adelin Anton, a obtinut, de asemenea, Premiul III.

International Economic Conference (IECS 2018) - Student section, Paltinis

In perioada 9-10 mai 2018, studentii Facultatii de Economie Agroalimentara si a Mediului, membri ai AEEClub au participat la International Economic Conference - IECS 2018 - Student Section, Paltinis, cu urmatoarele lucrari:

Poster presentation

 • Economics Romania’s Cultivated Area Since the Great Union 3, autor: Cheles Adriana
 • The Prospectus of Carbon Footprint. Multidimensional Statistic Perspectives, autori: Chiocaru Roxana, Gheorghe Alexandru Constantin, Panait Ioana
 • Sustainable Development of Romanian Agribusiness in the Context of Globalisation, autori: Cucu Marian Catalin, Panait Ioana

Paper presentation

 • Sustainable Development of Romanian Agribusiness in the Context of Globalisation, autori: Cucu Marian Catalin Panait Ioana

Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice "Emerging Markets Economics and Business" (EMEB 2018) - Theoretical, Empirical and Policy-Oriented Constributions of Master Students and Graduates, editia a VI-a

In data de 21 noiembrie 2018, studentii Facultatii de Economie Agroalimentara si a Mediului, membri ai AEEClub au participat la Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice „Emerging Markets Economics and Business” (EMEB 2018) - Theoretical, Empirical and Policy-Oriented Contributions of Master Students and Graduates - editia a VI-a, cu urmatoarele lucrari:

 • Building the profile of romania as an emerging market, autori Flori Claudia Manda si Anton Stefan Adelin
 • The influence of the average wage and inflation rate on minimum wage in Romania – econometric modeling, autori Marius Constantin, Oana Maereanu si Adriana Cheles.

Volumul EMEB 2018

Societatile antreprenoriale studentesti în România studentilor creativi, Ploiesti

In perioada 18-20 aprilie 2018, la Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti, a avut loc evenimentul "Societatile antreprenoriale studentesti în România studentilor creativi" la care au participat si studentii facultatii noastre, dupa cum urmeaza:

 • Din anul II: Serbanoiu Cristina, Rau Alexandra, Dumitrascu Miki Catalin, Sandu Maria;
 • Din anul I: Deaconu Madalina.

In cadrul concursului  studentesc national interdisciplinar cu tema "Idei de dezvoltare  a competentelor antreprenoriale  – Identificarea noilor oportunitati de afaceri", rezultatele obtinute au fost:

 • Mentiune pentru studentii Serbanoiu Cristina, Rau Alexandra, Dumitrascu Miki Catalin, Sandu Maria, Deaconu Madalina.

Scoala de excelenta în turism si antreprenoriat, Ploiesti

In perioada 18-20 aprilie 2018, la Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti, a avut loc evenimentul "Scoala de excelenta în turism si antreprenoriat" la care au participat si studentii facultatii noastre, dupa cum urmeaza:

 • Din anul III: Cheles Adriana, Anton Stefan Adelin, Manda Claudia Florina

In cadrul concursului studentesc national interdisciplinar cu tema "Idei de dezvoltare a competentelor antreprenoriale – Identificarea noilor oportunitati de afaceri", rezultatele obtinute au fost:

 • Premiul I pentru studentii Cheles Adriana, Anton Stefan Adelin, Manda Claudia Florina;

Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice "Emerging Markets Economics and Business" (EMEB 2017) - Theoretical, Empirical and Policy-Oriented Constributions of Master Students and Graduates, editia a V-a

In data de 23 noiembrie 2017, studentii Facultatii de Economie Agroalimentara si a Mediului, membri ai AEEClub (http://aeeclub.blogspot.ro/) au participat la Sesiunea Nationala de Comunicari stiintifice „Emerging Markets Economics and Business” (EMEB 2017) - Theoretical, Empirical and Policy-Oriented Contributions of Master Students and Graduates - editia a V-a, cu urmatoarele lucrari:

 • Amprenta de carbon a comunitatii academice – studiu comparativ între comunitatea FEAM si Erasmus + (Slovacia), autori: Roxana Chiocaru, Marian Catalin Cucu, Alexandru Constantin Gheorghe, Ioana Panait;
 • Analiza comparativa a competitivitatii regionale –studiu de caz Regiunea Sud-Muntenia a României comparativ cu media nationala, autori: Cristian-Marius Dumitru-Vladulescu, Ioana Musat;
 • Economia colaborativa, autor: Mihaela Pociumbanu;
 • Amprenta ecologica: situatia României versus situatia Italiei si a Slovaciei, autori: Roxana Chiocaru, Alexandru  Constantin Gheorghe, Emma Silvia Ilas.

Volumul EMEB 2017

Galerie foto