Cine suntem?


De ce EAM?

1

singura facultate de profil din tara

50

peste o jumatate de secol traditie in invatamantul superior economic din Romania

33

acorduri de practica in anul universitar 2024-2025

340

burse in semestrul I, an universitar 2024-2025

55

de parteneri din mediul economico-social, public si privat in anul universitar 2024-2025

500

locuri practica in anul universitar 2024-2025




Despre EAM

Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului (FEAM) este o institutie academica de prestigiu, cu o traditie de peste jumatate de secol, care se remarca printr-o abordare integrata a educatiei economice.
Oferim o tripla specializare esentiala: economie, economie agroalimentara si economia mediului, pregatind liderii de maine pentru o lume in continua transformare.




Misiunea FEAM

Misiunea facultatii noastre este aliniata misiunii Academiei de Studii Economice din Bucuresti, la nivelul celor trei paliere:

☑️ Misiunea educationala: pregatirea studentilor pentru a gandi critic si constructiv

☑️ Misiunea de cercetare: contributia la crearea si aplicarea cunostintelor

☑️ Misiunea pentru comunitate: colaborarea cu comunitatea locala.



Valorile FEAM

Orientare spre excelenta

Desfasurarea cu profesionalism si responsabilitate a activitatilor universitare

Asumarea raspunderii

Asumarea consecintelor propriei conduite reflecta maturitate si integritate.


Onestitate intelectuala

Onestitate, cinste si onoare în acord cu Codul de deontologie

Implicare si respect

O atitudine implicată si respectuoasă este esentiala în orice demers academic.


Programele de studii

Programe de Licenta

☑️Economie Agroalimentara si a Mediului (cu frecventa, Bucuresti)

☑️Economie Agroalimentara si a Mediului (la distanta, Tulcea)

Programe de Masterat

☑️Dezvoltarea Durabila a Afacerilor si Organizatiilor Economice

☑️Economia si Administrarea Afacerilor Agroalimentare

☑️Managementul Proiectelor de Dezvoltare Rurala si Regionala


Programe de Licenta

ASE Bucuresti se bucura de recunoastere nationala si internationala, atragand studenti din toata tara. FEAM contribuie la acest prestigiu prin programul sau de licenta in economie agroalimentara si a mediului, formand specialisti pentru o economie sustenabila.

ASE Bucuresti se bucura de recunoastere nationala si internationala, atragand studenti din toata tara. FEAM contribuie la acest prestigiu prin programele sale de Master in economie agroalimentara si a mediului, formand specialisti pentru o economie sustenabila.

Program de Doctorat

ASE Bucuresti se bucura de recunoastere nationala si internationala, atragand studenti din toata tara. FEAM contribuie la acest prestigiu prin programul sau de doctorat in economie agroalimentara si a mediului, formand specialisti pentru o economie sustenabila.

Programe Postuniversitare

ASE Bucuresti se bucura de recunoastere nationala si internationala, atragand studenti din toata tara. FEAM contribuie la acest prestigiu prin programul sau de postuniversitar in economie agroalimentara si a mediului, formand specialisti pentru o economie sustenabila.



Valorile Facultatii EAM

Valorile care contribuie la transpunerea in practica a misiunii universitatii noastre, implicit a misiunii facultatii, sunt: orientarea catre excelenta, realizarea cu rigurozitate activitatilor universitare; asumarea raspunderii si asigurarea credibilitatii, acceptarea consecintelor actiunilor proprii; devotament fata de adevar, onestitate, cinste si onoare, in acord cu Codul de deontologie si etica profesionala; implicare in desfasurarea actului educational si de cercetare; atasament fata de elementele definitorii ale culturii organizationale a universitatii (Strategia ASE, 2020-2030). Valorile considerate si prioritizate in  fundamentarea programului managerial actual la nivelul facultatii sunt: munca; echilibrul; respectul; transparenta.

Obiectivele Facultatii EAM

Obiectivele strategice ale Facultatii de Economie Agroalimentara si a Mediului vizeaza cresterea calitatii procesului educational si adaptarea continua a ofertei educationale la cerintele pietei muncii; consolidarea parteneriatului cu studentii, a excelentei in activitatea de cercetare stiintifica si a spiritului de comunitate universitara. Programul managerial actual vizeaza drept obiective majore consolidarea si dezvoltarea facultatii în interiorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si promovarea facultatii in exteriorul universitatii noastre.

 

Mesajul Decanului

Economia si societatea solicita "azi" si cu atat mai mult "maine", economisti care sa gestioneze si sa transpuna in practica provocarile dezvoltarii durabile. In contextul economic, social, geopolitic, strategic si concurential actual, economia agroalimentara si economia mediului reprezinta domenii de o importanta deosebita pentru economia tarii noastre, care definesc si contureaza principalul avantaj competitiv al Facultatii de Economie Agroalimentara si a Mediului. Contributia economistilor in procesul de transfer al produselor alimentare de la locul de productie pana la masa consumatorului este esentiala, iar adaugarea de valoare si cresterea competitivitatii sectorului agroalimentar necesita expertiza acestora. Piata muncii solicita economisti care sa gestioneze ansamblul de procese generate de implementarea Agendei 2030, respectiv transformarea provocarilor noilor politici si strategii in oportunitati. Facultatea noastra are o traditie importanta in invatamantul superior economic; numele acesteia s-a schimbat, pe parcursul celor peste cinci decenii de existenta, iar din anul 2003 suntem Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului. In prezent, in Academia de Studii Economice din Bucuresti, suntem una dintre facultatile care asigura, prin programele oferite la nivelul celor trei cicluri de studii universitare - licenta, masterat si doctorat, formarea academica de calitate a viitorilor specialisti implicati in dezvoltarea unor sectoare prioritare ale economiei romanesti. Comunitatea facultatii noastre se dezvolta, in prezent, firesc si sustenabil. Alaturi de studenti si cadre didactice se afla partenerii nostri din mediul economico-social, a caror contributie la facilitarea adaptarii absolventilor la exigentele pietei muncii este foarte importanta
Prof. univ. dr. Mirela STOIAN
Decan al FacultATii de Economie AgroalimentarA Si a Mediului
Salut!
Cum te pot ajuta?
Chatbot
BotSalut! Sunt Matei, Asistentul tău virtual!
Z