Arhivă-home

PROGRAMUL "CARIERA MEA DE SUCCES" EAM - CARREFOUR A ÎNCEPUT

Deschiderea oficiala a programului „Cariera mea de succes”, realizat de Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului în parteneriat cu Carrefour România și Cube Training a abut loc miercuri, 7 martie 2018, ora 16.30, sala 3304.
Accesaţi galeria foto a evenimentului
.

FORUMUL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ ŞI ANTREPRENORIAT

   

Avem deosebita plăcere să vă invităm la evenimentele organizate de facultatea noastră în cadrul Forumului pentru dezvoltare durabilă şi antreprenoriat în data de 14 martie 2018. Obiectivul acestui forum îl reprezintă întărirea relațiilor de cooperare dintre mediul academic, instituțiile publice și mediul privat în vederea elaborării în comun a unor documente și strategii pentru o dezvoltare durabilă. Program 14 martie 2018:

15:00 - 16:20, Aula Magna

 • Bogdan Pandelică, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
 • Dicu Cornel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
 • Anton Giminadis, Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole

16:30 - 17:50, Aula Magna

 • Silviu Diaconu, Carrefour
 • Nelu Stoian, SC Oenoconsult
 • Virgil Diaconu, METRO România

EVENIMENT VINTEST

Facultatea Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din București, prin studenţii săi şi cadrele didatice participă la cea de​-a VII-a editie a Salonului VINTEST, VIN DE CRACIUN – Vinul, Arta si Design-ul, din Campania „Iubesc Vinul Romanesc”, organizată de VINVEST si ​Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu​.

Evenimentul va avea loc in perioada 15-17 decembrie 2017, ​intr-un cadru expozitional deosebit, Sala Expozitionala a ​Universitat​ii​ de Arhitectura si Urbanism " Ion Mincu", din Bucuresti.       

Pagina de facebook a evenimentului:https://www.facebook.com/vintest/?ref=br_rs

Mai multe detalii despre eveniment...

EVENIMENT EAM "RESPECTĂ MEDIUL NATURAL! LUI ÎI APARŢII!"

Facultatea Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din București, în calitate de partener extern în proiectul CIVITAS intitulat "Respectă mediul natural! Lui îi aparții!", împreună cu ASEAM și Agrifood and Environmental Economics Club (AEEC) au organizat în data de 17 noiembrie 2017 o prelegere susţinută de conf.univ.dr. Carmen Lenuța TRICĂ - Academia de Studii Economice din Bucureşti; dr. Bogdan BAZGĂ - Expert National Securitate alimentară, Coordonator național OCDE/COAG-TAD; Andrei CORLAN - Comisar Şef Adjunct Bucureşti, Garda Națională de Mediu Bucureşti. De asemenea, s-au organizat următoarele ateliere: Amprenta de carbon, reciclare creativă, şi ambalare ecologică, metoda furoshiki.

Au participat 120 elevi ai Colegiului Național Ion Neculce, Liceului Teoretic Nicolae Iorga, Colegiului Tehnologic Viaceslav Harnaj, Colegiului Național Spiru Haret, Colegiului Național Matei Basarab, Colegiului Național Gheorghe Șincai, Colegiului Național Gheorghe Lazăr, Colegiului Național Elena Cuza, și profesorii acestora.

STUDENŢII EAM PARTICIPĂ LA TÂRGUL INDAGRA

Studenții Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului au participat, sambata, 28 octombrie 2017, la cel mai mare și important eveniment agricol din România, târgul INDAGRA, organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2017-2018

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2017-2018 la Facultatea de ECONOMIE AGROALIMENTARĂ ȘI A MEDIULUI a avut loc luni, 2 octombrie 2017, în Amfiteatrul III, ora 12:00.

ADMITERE MASTER SEPTEMBRIE 2017

Stimaţi candidaţi,

Testul grilă se susţine în data de 13 SEPTEMBRIE 2017, în AMFITEATRUL 2 (clădirea ION ANGELESCU)

 • INTRAREA CANDIDAȚILOR ÎN SALĂ: ORELE 8.00 – 9.00
 • EXAMENUL: ORELE 9.30 – 12.00

DEPUNERE DOSAR SOCIAL PENTRU CAZARE ŞI BURSĂ

Conform Hotărârii Consiliului de Administraţie al Academiei de Studii Economice din Bucureşti nr. 239/31.08.2017, perioadele de depunere a dosarelor sociale:

-   pentru obținerea unui loc de cazare (la Serviciul Cazare Studenți (Camera 13), Str. Frumoasei, nr. 31, Sector 1, București): 11 – 13 septembrie 2017 (conform Metodologiei de cazare, aprobată de Senatul universitar);

-   pentru obținerea unei burse sociale (la Secretariatul Facultății EAM (sala 3204), Str. Mihail Moxa, nr. 5-7, Sector 1, București): 15, 18 și 19 septembrie 2017. În vederea dovedirii veniturilor obţinute se vor depune documente privind veniturile aferente lunilor iunie, iulie și august 2017. 

IMPORTANT - CAZARE ÎN CĂMIN 

În atenția studenților din anul I licență, masterat și doctorat care își doresc să ocupe un loc în cămin!

Încărcarea cererilor de cazare de către candidaţii admişi în anul I la licenţă, master şi doctorat, pentru anul universitar 2017-2018, se va efectua în perioada 14.08.2017 – 08.09.2017, până la ora 14.00

http://www.ase.ro/cazare1/cazarem/index.htm

INVITAŢIE ŞCOLI DE VARĂ TEMATICE 

Primăria Generală a Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB) prelungește programul Școli de Vară tematice pentru perioada 30 iulie - 09 septembrie 2017, pe litoralul românesc, în următoarele stațiuni: Eforie Nord și Neptun.
Școala de Vară tematică se va desfășura pe parcursul a 7 zile (6 nopți). Cazarea și 3 mese pe zi sunt gratuite, fiind asigurate de către Primăria Generală a Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB).

Alocarea unui loc în cadrul Școli de Vară se face respectând principiul "primul venit, primul servit", în limita locurilor disponibile, în ambele stațiuni. Pentru a fi eligibilă participarea dumneavoastră în acest program, trebuie îndeplinită cel puțin una din cele două condiții obligatorii, enunțate mai jos :

-     Tânăr cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, cu domiciliul sau reședința (viză de flotant valabilă pentru anul 2017) în municipiul București. Dovada domiciliului sau a reședinței se face prin prezentarea cărții de identitate la momentul cazării în hotelul în care ați fost distribuit.

-     Studenți sau masteranzi cu vârsta maximă de 35 de ani, înscriși la o facultate de stat sau privată din municipiul București. Dovada îndeplinirii acestei condiții este reprezentată de prezentarea carnetului sau legitimației de student, vizată pentru anul universitar 2016-2017.

Intenția de participare se exprimă prin completarea formularului de înscriere disponibil online: https://ctmb.eu/proiecte/scoala-de-vara

Participanții vor fi întâmpinați de reprezentanții CTMB și direcționați către camerele desemnate lor. Pe tot parcursul șederii lor pe litoral va fi prezent un reprezentant al CTMB.

Vă mulțumim pentru atenție și vă stăm la dispoziție pentru detalii suplimentare.

DECANUL FACULTĂȚII EAM PREZINTĂ FILIERA VINULUI ÎN FAȚA EXCELENȚEI SALE H.E. HANS KLEMM, AMBASADORUL SUA ÎN ROMÂNIA

În data de 15.02.2017, decanul facultății noastre, dl. profesor Dan Boboc, a participat la invitația Excelenței sale H.E. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la București, la un dineu oferit Asociației Alumni formată din românii care au beneficiat de burse de studiu în SUA. Cu această ocazie, dl. decan a făcut o scurtă prezentare a filierei vinului din România. 

ANUNŢ - ABSOLVENŢI 2017


Adeverințele de absolvire vor fi eliberate după următorul program:

 • luni 31 iulie, orele 9-14, sala 1115,
 • marți, 1 august 2017, orele 9-16, sala 1115,
 • miercuri, 2 august 2017, orele 9-16, sala 1115,
 • joi, 3 august 2017, orele 9-13, sala 3204
 • vineri, 4 august 2017, orele 9-13, sala 3204.

Începând cu 11 septembrie 2017 vor fi eliberate de Secretariatul Facultății EAM conform programului de lucru.

ADMITERE

LICENŢĂ

MASTERAT

DOCTORAT

ÎNTÂLNIRE CONSULTATIVĂ STUDENȚI - CONDUCERE EAM

În data de 6 martie 2017 a avut loc întalnirea consultativă a conducerii Facultății EAM cu studenții anului III. Au fost discutate subiecte referitoare la procesul de admitere la masterat, evaluarea cadrelor didactice de către studenți și organizarea balului de absolvire. 

STUDENȚII EAM PARTICIPĂ LA TÂRGUL INDAGRA

Studenții Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului au participat, miercuri, 2 noiembrie 2016, la cel mai mare și important eveniment agricol din România, târgul INDAGRA, organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Mai mult...

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ CAFEE2016

 

În zilele de 10-11 noiembrie 2016 s-au desfășurat lucrările Conferinței Internaționale COMPETITIVENESS OF AGRO-FOOD AND ENVIRONMENTAL ECONOMY - CAFEE2016. Organizată anual de Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului în colaborare cu instituții prestigioase din țară și din străinătate și aflată anul acesta la a V-a ediție, conferința CAFEE2016 urmărește să faciliteze prezentarea și dezbaterea ideilor noi din domeniul economiei și politicii agrare, dezvoltării rurale, managementului exploatațiilor agricole, agriculturii durabile, siguranței alimentare și politicii și managementului de mediu prin asigurarea unui cadru favorabil interacțiunii dintre cercetători, reprezentanți guvernamentali, specialiști

STUDENȚII EAM PARTICIPĂ LA FORUMUL VIRTUAL US-EU AGRO-FINANCE FOR SOUTHEAST EUROPE

 

Studenții Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului au participat, miercuri, 2 noiembrie 2016, la Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast Europe care s-a desfășurat în Sala Eminescu din cadrul Centrului Expozițional Romexpo. Forumul a fost organizat pe două sesiuni, respectiv Sesiunea de Agribusiness și Sesiunea Financiară. Mai mult...

TEI VERDE - StudentECO

Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei organizează în data de 28 octombrie 2016, ora 10:00, proiectul TEI VERDE - StudentECO. Proiectul constă în acțiuni de ecologizare în Complexul Studențesc Tei. Organizatorii pleacă de la premisa că fiecare dintre noi are puterea și obligația de a participa la procesul de ecologizare pentru a demonstra un comportament responsabil pentru  un mediu curat și sănătos. Se va oferi masa de prânz și se vor pune la dispoziție toate materialele necesare desfășurării proiectului. Se pot înscrie studenți care îndeplinesc condițiile Ministerului Tineretului și Sportului, respectiv vârsta maximă împlinită la momentul înscrierii de 35 de ani. Pentru studenții participanți, se vor elibera adeverințe de voluntariat. Înscrierea se face prin completarea formularului online de pe pagina proiectului. Mai mult...

STUDENȚII EAM AU PARTICIPAT LA ȘCOALA DE VARĂ „INTELIGENȚĂ TERITORIALĂ PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ”

Studentele Masă Iuliana, Pîndaru Georgiana Cătălina și Posea Ana-Maria de la Programul de masterat MPDRR al Facultății EAM au participat la Școala de vară cu tema „Inteligență teritorială pentru dezvoltare durabilă”, care s-a desfășurat în perioada 28 august-3 septembrie 2016, în Geoparcul Dinozaurilor din „Țara Hațegului”. Școala de vară a fost organizată de Academia de Studii Economice din București, Facultaea de Business și Turism, Departamentul de Turism și Geografie în parteneriat cu Universitatea din București și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj. Școala de vară s-a finalizat cu prezentarea de idei de afaceri care trebuiau să țină cont de statutul parcului, să implice comunitatea locală și să exprime ceea ce au învățat studenții în acest stagiu. Echipa din care a făcut parte studenta Masă Iuliana a obținut premiul II cu proiectul unei microberării care să producă „Berea Bondocului” un brand local. Mai mult...